Hjem

Ayn Rand Society - BI

Ayn Rand Society is dependent student society at BI Nydalen. We aim to be a gathering place for students who want to become better acquainted with liberalism and, with thinkers like Adam Smith, Jean-Baptiste Say, John Locke and Ayn Rand, of course.

Our vision is to promote understanding of the free market and individual rights among BI students, understanding why this is the practical and moral way to organize society.

Utvalget er avsluttet

De som er interessert i liberalisme kan kontakte Kapitalismeutvalget, BI

http://www.facebook.com/pages/Kapitalismeutvalget-BI-Nydalen/13709685973...

Møte: Gullstandard - Onsdag, 24 august, 19:00 - 22:00

Når: Onsdag, 24 august, 19:00 - 22:00
Hvor: Handelshøyskolen BI, Nydalen, Rom: B2-010

For å kunne foreta langsiktig økonomisk planlegging er det viktig at penger har stabil verdi. I dag er det slik at pengene synker i verdi, og dette er svært ødeleggende. Det eneste som kan sikre at penger har stabil verdi er en gullstandard.

Men hva er gullstandard? Hvordan defineres den? Hvordan funger den? Hvordan virker den? Hvordan sikrer den at pengene har stabil verdi?

Dette er noen av spørsmålene som vil bli tatt opp og besvart på et møte i Ayn and Society BI Nydalen 24. august (datoen er nå endelig).

Innledere:
Per Arne Karlsen, cand. scient., ingeniør i Cisco
Petter Sandstad, studerer filosofi ved Universitet i Oslo
Vegard Martisen, cand. scient., seniorrådgiver ved Vox, nasjonalt fagorgan for kompetansepolitikk

What subject do you want Ayn Rand Society BI Nydalen to have lectures about?

Suggest and vote for subject at our facebook vote.

Lecture: Ayn Rand's political philosophy

Most people know that Ayn Rand was a liberal. What kind of liberalism did she advocate?" How is she different from other liberal thinkers? How did she argue for her view? And are her arguments convincing?

To answer these questions, Ayn Rand Society BI invited:

OLE MARTIN MOEN

PhD student in philosophy at the University of Oslo.

Time: Wednesday 27/4, at 19.00
Location: BI Nydalen, room

Ayn Rand Society provides for light refreshments.
There will be time to ask questions.

Foredrag: Datalagringsdirektivet og hvorfor det bør stoppes

Hvor: BI Nydalen
Når: Onsdag, 30. mars, kl 19-21
Facebook: https://www.facebook.com/event.php?eid=108496889229093

Foredragsholder Heidi Nordby Lunde ble først kjent som den profilerte norske bloggeren VamPus og har siden hun ble kåret til årets blogger av Dagbladet i 2005 vært en aktiv kommentator, samfunnsdebattant og skribent i ulike medier. Hun har vært programleder i talkshowet Studio 5, er aktiv i Høyre og organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet.

EUs datalagringsdirektiv pålegger teleoperatører å lagre omfattende data knyttet til elektronisk kommunikasjon. EUs eget datatilsyn kaller dette «et dramatisk inngrep i personvernet og kommunikasjonsfriheten» der det legges opp til den hittil mest omfattende, kontinuerlige overvåking og lagring av alle typer kommunikasjon og bevegelser landets borgere til enhver tid foretar seg uten at det foreligger mistanke om kriminelle forhold. I Norge er det kun Arbeiderpartiet som har sagt et klart ja til direktivet. Høyre er i ferd med å tvile seg frem til et standpunkt, og hvorvidt Norge skal innføre EUs datalagringsdirektiv avgjøres på Stortinget i løpet av april. Teknologien setter ikke lenger grenser for hvor langt man kunne gå i overvåking av borgerne, derfor er det viktig at politikerne gjør det. Med både sosiale medier og de mulighetene det allerede er for å innhente og lagre elektroniske spor vil personverndebatten bare blir mer aktuell i tiden fremover. Bli med på den viktigste debatten om personvern vi har sett på lenge i Norge.

Signer gjerne brev mot direktivet til Stortinget her: http://stoppdld.no/kunnskapsbanken/vi-ber-stortinget-si-nei-til-dld/

Foredrag: Oppsiden av Israel – freds- og forretningsmuligheter

Hvor: Rom B2-050, BI Nydalen
Når: Onsdag, 23. februar, kl 19-21
Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=134454203286944

Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, holder foredrag med temaet Oppsiden av Israel – freds- og forretningsmuligheter hos Ayn Rand Society på BI Nydalen (Rom B2-050) onsdag 23. februar kl. 19.00.
Kom for å høre et aktuelt foredrag! Det blir også anledning til å stille spørsmål.

Conrad Myrland har fulgt den daglige utviklingen i Midtøsten tett siden år 2001, da han begynte å bygge opp nettstedet Porten til Midtøsten. I dag er Miff.no Nordens største nettsted om Israel og Midtøsten-konflikten. Myrland har bakgrunn som journalist og deskansvarlig i Solabladet, og har studert internett og medier i Perth, Australia. Han har representert MIFF i en rekke radio- og tv-debatter.

Med Israel for fred har over 4300 medlemmer over hele landet. Det siste året har medlemstallet i organisasjonen økt med 34 prosent. MIFF samler alle Israel-venner, uavhengig av tro og livssyn.

Les mer om MIFF på http://www.miff.no

Foredrag: Hva er sannheten om klimaendringene?

Tid: Onsdag, 24. november - 19:00-22:00pm
Sted: BI Nydalen - Rom B2-050

Ayn Rand Society inviterer til foredrag i regi av Klimarealistene ved Dr. Knut I. Bakke.

Knut I. Bakke har doktorgrad i Kybernetikk og har bakgrunn som forsker i næringslivet.

Foredragsholder beskriver fordredraget sitt slik:

”Jeg lar tilhørerne bestemme selv hva de vil tro på, men jeg peker på de mange feil som er begått av IPCC med illustrasjoner om hva dette er og hva det innebærer. Jeg inkluderer ikke noen matematiske utregninger eller lignende, men peker på at den såkalte “hockeykøllen” kun er laget for å benekte at den varme middelalderen eksisterte. Jeg peker også på forskjellene i de vitenskapelige konklusjonene og hvorledes de endres i de politiske rapportene. Jeg er også innom problemet at Pauchari både er leder av IPCC og i et 20-tall firmaer som tjener på carbon-trade. Jeg har forsøkt å bygge foredraget opp på en måte som gjør at logikk bør avgjøre om du tror på det arbeidet som er gjort av IPCC eller ikke.
Jeg vil si noe om utdanning og praksis for å understreke at jeg mener jeg er kompetent til å vurdere de rapporter som skrives, selv om jeg ikke klimatolog.”

Foredraget er gratis, og medlemskap i ARS er ikke en forutsetning for deltagelse. Det blir enkel servering. Oppmelding til foredraget er ikke nødvendig.

Slides from talk: "Top ten arguments against capitalism and how one can answer them"

We have uploaded the slides used in our last talk "Top ten arguments against capitalism and how one can answer them"

http://objektivisme.no/ars/node/19

Talk: "Top ten arguments against capitalism and how one can answer them"

Have you ever heard about market failure, or that greedy businessemen will poison food, polute rivers and collapse the financial system in the search of short sighted profits?

In this talk, PhD Research Fellow Martin Johansen will talk about the top ten arguments that are commonly put forth against capitalism, and will give the outlines to how one can answer them. The answers have existed for a long time and are taken from litterature in the tradition of classical liberalism, especially from the work of Ayn Rand. Yet these counter arguments are widely unknown.

A goal of this talk is to give an overview of how the top critisms can be answered, and hopefully give leads to people interested in learning the full answer to the arguments against capitalism.

Entrence is free, membership in ARS is not required.

Finn oss på Facebook

Ayn Rand Society på Twitter